loading

Show info

Avenue Ceramique 222
6221 KX Maastricht (NL)
+31 (0) 43 351 18 05
contact@coenensaettele.com

Hotel Heppie (NL)

Hotel Heppie Holiday accommodation for children, Mierlo(NL) Design 2010-2011 Bettina Sättele for Jo Coenen & Co...

Details

Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 8
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 8
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 15
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 10
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 11
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 14
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 16
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 12
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 13
  • S:PresentatiesHeppie120405- heppie plattegronden presentatie
  • S:M1016_Heppie te MierloM1016 Tekeningen12_02_xx Heppie pres
  • S:M1016_Heppie te MierloM1016 Tekeningen12_02_xx Heppie pres
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 2
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 3
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 4
  • Coenen Sättele Architecten Hotel Heppie 5

Hotel Heppie

Holiday accommodation
for children, Mierlo(NL)

  • Design 2010-2011 Bettina Sättele for Jo Coenen & Co Architekten BV
  • Design interior-, furniture- and colour concept 2011-2012
    Coenen Sättele Architects
  • Realization phase 2011-2012 Coenen Sättele Architects
  • Client: Stichting Heppie, BAM utiliteitsbouw Eindhoven

The project

Hotel Heppie is a group accommodation for children on a wood site with a small lake close to Geldrop in the Netherlands. A vacation spot for children, who, for whatever reason, could not be carefree child or for those on no other way a holiday would be possible. Hotel Heppie consists of a cosy group accommodation and a cheerful play building. Creating a positive, safe and stimulating living and play climate, where children feel at home immediately , were the base of the design concept. In both buildings are various functions, such as e.g. sleep, play and eat or cook grouped together in separate, readable, free-standing volumes. Between these different building elements large glass windows enable e visual relationship with nature environment and support the orientation within the building. A wavy movement of the pergola and terrace bind together the different volumes per building and determine the characteristic appearance of the ensemble. Both the design in general as the materialization and colour scheme embed the ensemble in nature context.

By a specially developed color palette for the interiors of both buildings a cheerful, warm and inviting atmosphere is created. The individually for Hotel Heppie designed furniture completes regardless of the high functionality in a subtle way the child-suitable atmosphere.