loading

Show info

Avenue Ceramique 222
6221 KX Maastricht (NL)
+31 (0) 43 351 18 05
contact@coenensaettele.com

Office + Industrial Building, Oosterhout

Metamorphose of an Office + Industrial Building, Oosterhout office + industrial building (NL) Design 2018 Completion...

Details

Metamorphose of an Office + Industrial Building, Oosterhout

office + industrial building (NL)

  • Design 2018
  • Completion 2019
  • Client: privat

Project

To make an over the years heavily dated office building with warehouse attractive again for new tenants, that was the task. The inconspicuous building is transformed into a building with a contemporary, characteristic appearance. The light and shadow play of the new profiled steel plate, the vertical randomly placed profiles, and the cantilevering eaves determine the new overall appearance. Except an architectural metamorphosis the building undergoes also an overall sustainability makeover, through isolating all the roofs, floors and facades and by placing new windows. The floor plans of the office wing are adapted to the way of working and the wishes and requirements an office workplace of nowadays. A completely new, tight detailed staircase connects the small entrance hall with the first floor.

This transformation shows that by only a few interventions an existing building can get a completely new identity on an anonymous business park.